Op 1 mei 1895 kreeg Chris Rust een vergunning van de Burgemeester en Wethouders van Delft

 

"tot dagelijkse uitoefening van kleinhandel in sterken drank voor den tijd van twaalf maanden (...) in den winkel en daaraan grenzende kamer van het huisch op no 5 aan de Molslaan."

 

Pas in 1905, toen Chris de vergunning

 

"voor gebruik ter plaatse van verkoop"

 

kreeg werd het pas ècht Café genaamd: 'de twee kruiken'.

 

In 1953 werd de vergunning overgedragen aan zijn zoon Jan, die ook daadwerkelijk het pand met zijn grote gezin bewoonde.

Dit gezin at de warme maaltijd aan de stamtafel in het café, terwijl de klanten toekeken, een ècht huiskamercafé dus.

 

Jan blijft tot een jaar voor zijn zijn dood in 1995 in het pand aan de Molslaan wonen. Het kleine cafeetje is dan inmiddels 5 jaar gesloten.

 

Boudewijn en Marianne zochten een huis in Delft en stuitten op het Café. Na een uitvoerige verbouwing o.l.v. architect Wilfried van Winden ging het café open op 11 februari 1996.

 

Ze weten een unieke sfeer neer te zetten en een gemeenschappelijk Vanouds gevoel te scheppen. Vanouds leeft meer dan tevoren! Jong en oud proost met elkaar en als Boudewijn zijn gitaar tevoorschijn haalt is de tent letterlijk te klein!

 

Stamgasten organiseren met elkaar tal van activiteiten, varierend van live muziek en Peekluts maaltijden tot een pelgrimstocht naar Lourdes. Helaas moeten Boudewijn en Marianne tot hun spijt de deuren in december 2010 om gezondheidsredenen sluiten.

 

In het najaar van 2017 weet Marianne Bart, een bezoeker van het eerste uur, en Kees te enthousiasmeren om het Café over te nemen. Ze twijfelden geen moment om Café Vanouds De twee kruikjes na 7 jaar weer in oude luister te laten herleven.

 

Het resultaat: alles blijft zoals het is...

 

 

Copyright 2019 Café Vanouds De twee kruikjes

Deze pagina bestaat voor 100% uit gerecycelde pixels